מרק ירקות עם גריסים

מרק ירקות עם גריסים

המרק הוא דרך נהדרת להשתמש בירקות שנשארו במקרר.
אז אין כמו מרק גריסים עשיר ליום חורפי לחמם את הגוף והנפש
כי מלבד הפחמימות והחלבון הם עשירים במינרלים (סידן, ברזל, נחושת)
בעלי עומס גליקמי נמוך ביחס למאכלים דומים כמו אורז ופסטה 
ניתן להכין אותם כמעט עם כל הירקות. מתקבל מרק סמיך, עשיר וטעים .
אז מה שמנו בפנים??
כוס גריסי פנינה 
עלי סלרי קצוצים
בצל 
שיני שום כתושות
תפוחי אדמה 
קישוא רגיל או זוקיני
גזרים
שורש ארטישוק ירושלמי
בטטה
כרובית
כוסברה קצוצה (ניתן להמיר בפטרוזיליה למי שלא אוהב וניתן להוסיף שמיר למי שאוהב))
תבלינים לפי הטעם:
פפריקה אדומה מתוקה
כורכום
פילדלפיה
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
שמן לטיגון
מים לפי גודל הסיר

אופן הכנה:
משרים את גריסי הפנינה במים רותחים למשך כ- 10 דקות, לסנן ולשטוף
מטגנים את הבצל לרצועות 
מניחים בסיר את הירקות החתוכים, הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצות, השמן והתבלינים. מוסיפים גם את גריסי הפנינה המבושלים.
מוזגים את המים הרותחים ומבשלים לרתיחה לאחר מכן להנמיך אש, לכסות הסיר עם מכסה ולהמשיך לבשל כ-40 דקות עד שהגריסים מוכנים.
במידה והמרק סמיך מדי ניתן להוסיף מים רותחים עד שמגיעים לסמיכות הרצויה.
בתיאבון 
התבלינים לפי הטעם האישי

חזרה לרשימת המתכונים