אגס שיכור מתוק

אגס שיכור מתוק

מספר אגסים קלופים

כוס יין אדום יבש/לבן

כוס סוכר

1/2 כוס דבש

כפית תמצית וניל

בסיר קטן להביא לרתיחה יין, סוכר, דבש ותמצית וניל (אפשר גם להוסיף מקל קינמון או כוכב אניס). להנמיך את האש ולהוסיף לסיר אגסים קלופים ולבשל 25 דקות, עד שהאגסים רכים. לאחר הוצאת האגסים מומלץ להמשיך לצמצם את היין עד שמתקבל רוטב סמיך ולשמור להגשה.

לקדאיף

חבילת שערות קדאיף מופשרות או טריות בטמפרטורת החדר

חבילת חמאה או ספרי חמאה

מעט אבקת סוכר

1/2 כוס מים

1/2 כוס סוכר

לפתוח את השערות קדאיף וטיפה לקרוע בכדי שיתאווררו. להמיס חמאה ולערבב עם מעט אבקת סוכר. לערבב עם השערות ולסדר בצורה עגולה או מה שמתחשק (אני השתמשתי ברינג). לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שמקבל צבע יפה ושזוף.

במקביל להכין סירופ - להביא לרתיחה מים עם סוכר בסיר ולהסיר מהאש. ברגע שהקדאיף יוצא מהתנור - לתת מריחה עדינה מהסירופ.

לקרם

1 חבילת גבינת מסקרפונה

1 שמנת מתוקה

3 כפות אבקת סוכר

כפית תמצית וניל

מקציפים את כל חומרי הקרם יחדיו עד לקבלת קצפת יציבה. לשמור בקירור עטוף בניילון נצמד עד לשלב הרכבת הקינוח.

 

לסדר ברינג קטן שכבות של שערות קדאיף וקרם מסקרפונה, להגיש לצד אגס יאמיייי

 

חזרה לרשימת המתכונים